Acai

Acai marja, englanniksi nimeltään Acai berry, on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi maailman suosituimmaksi terveystuotteeksi. Pienellä tummanvioletilla Acai marjalla on runsaasti terveellisiä ominaisuuksia.

Etelä-Amerikan tiheästä Amazonin sademetsästä löydetty marja kasvaa acai-palmujen latvoissa, joista alkuperäiskansat ovat niitä poimineet jo vuosisatojen ajan ravinnokseen parantavien ja ravitsevien ominaisuuksien vuoksi.

Acai marjat sisältävät erittäin paljon antioksidantteja, kuten myös vitamiineja, mineraaleja ja terveellisiä rasvahappoja. Tämän vuoksi acai marjaa kutsutaan superhedelmäksi.

Acai marjojen terveysvaikutukset

Trooppinen sademetsien ilmasto ja ravinnerikas maaperä luovat täydelliset olosuhteet terveellisten ja ravinnerikkaitten marjojen kehittymiseen.

Acai marjasta saatava ravintosisältö täyttää suuren osan päivittäisistä ravitsemussuosituksista. Marjoista keho saa mm. hiilihydraatteja ja aminohappoja jotka kohottavat kestävyyttä ja toimintakykyä, mutta vielä tärkeämpänä pidetään acai marjojen sisältämää suurta antioksidantti pitoisuutta, joka lisää elinvoimaisuutta, sekä vastustuskykyä, joka käy jatkuvasti taistoa ympäristön luomia haasteita vastaan.

Acai marjojen terveelliset ominaisuudet auttavat myös kehoa monissa muissa tehtävissä, kuten ylipainon tuomien ongelmien estämisessä parantamalla aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa, sekä auttamalla silmäongelmia marjan sisältämän harvinaisen antosyaniinin avulla ja parantamalla unen laatua marjan sisältävän runsaan B-ryhmän vitamiinien ja aminohappojen lihaksia rentouttavan vaikutuksen avulla.

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan Acai marjoilla voidaan vastustaa jopa syöpäsoluja. Kokeissa marja tuhosikin peräti 86% leukemiasoluista.

Acai tuotteiden ostaminen

Acai tuotteita myydään monessa eri muodossa, kuten mehuna, kuivattuina marjoina, kapseleina ja pakastekuivattuna jauheena.

Suomessa acai tuotteita ei kovin monessa paikassa myydä, jonka vuoksi monet tilaavatkin tuotteita ulkomaisista verkkokaupoista, joissa hinnatkin ovat yleensä edullisemmat.

Acai tuotteiden käyttö

Acai tuotteiden käytössä vain mielikuvitus on rajana. Koska marjat ovat oikeasti hyvän makuisia, voit käyttää niitä esimerkiksi jälkiruokien ja teen maustamiseen, kuten myös jogurttiin ja mehuun sekoitettuna.

Tee päätös terveellisestä elämäntavasta jo tänään, kokeilemalla Acai marjoja.