Goji

Goji marja, englanniksi nimeltään wolfberry, tulee Tiibetistä, jossa niitä kasvaa korkealla Himalajan rinteillä. Goji marja on oranssinpunainen, pieni ja soikea marja, joka maistuu kirsikan ja karpalon sekoitukselta.

Goji eli “Himalajan ihmemarja” on maailman ravinnerikkain hedelmä. Se sisältää runsaasti erilaisia ravintoaineita, vitamiineja, mineraaleja ja siinä on enemmän antioksidantteja kuin missään muussa marjassa.

Sana “Goji” tarkoittaa iloista, sanotaan että jos syöt niitä aamulla, olet iloinen koko loppupäivän.

Goji marjojen terveysvaikutukset

Goji on nykyään kasvava mielenkiinnon kohde tieteelliselle tutkimukselle, kuin myös hyvinvoinnistaan huolehtiville ihmisille.

Goji on ollut Kiinassa keskeinen parantava ja elinoimaa tuova kasvi jo tuhansia vuosia. Sen on sanottu mm. parantavan näköä, vahvistavan vastustuskykyä ja olevan pitkäikäisyyden salaisuus.

Tutkimuksissa Goji marjojen käytöllä on todettu myönteisiä vaikutuksia mm. immuunijärjestelmän vahvistumisessa, unen laadun parantumisessa ja verensokeri- ja rasva-arvojen tasapainottamisessa, jossa sen vaikutusmekanismia ei vielä tunneta.

Marjan sisältämän runsaa antioksidantti pitoisuuden vuoksi se hidastaa elimistön väistämätöntä vanhenemista. Tämän voi huomata mm. ihon hyvinvointina ja energisyytenä.

Erään tutkimuksen mukaan Goji marja on sen sisältämän harvinaisen polysakkaridin ansiosta osoittautunut myös tehokkaaksi keinoksi syövän torjunnassa

Goji tuotteiden ostaminen

Goji marja tuotteita myydään yleensä kuivattuina, mutta myös mehuna, kapseleina ja pakastekuivattuna jauhona.

Suomessa Goji marja tuotteitta myydään mm. luomutuote kaupoissa ja terveyteen erikoistuneissa verkkokaupoissa.

Goji tuotteiden käyttö

Goji tuotteiden käytössä vain mielikuvitus on rajana. Hyvän makuisia Goji marjoja voit käyttää esimerkiksi jälkiruoissa, myslissä, kiisselissä tai vaikka hauduttaa niitä teen kanssa.

Runsaan C vitamiini pitoisuuden ansiosta Goji marjalla on myös piristävä vaikutus. Siksi se on oivallinen tapa aloittaa aamu, kun tarvitset lisäenergiaa ja valppautta.

Goji marjojen käytöllä ei ole ylärajaa, eli niitä voit huoletta syödä niin paljon kuin haluat. Gojia voit myös kasvattaa itse.