Superhedelmät

Noni

Noni on tunnettu lääkekasvi, joka kasvaa erityisesti trooppisilla alueilla. Nonia on käytetty terveydenhoidossa jo tuhansien vuosien ajan alkuperäiskansojen toimesta.

Kasvin tehokkainta osaa eli hedelmää, käytetään sen hyvinvointia edistävien ominaisuuksien, kuten lisääntyneen energisyyden, paremman ruoansulatuksen ja ihoa hoitavan vaikutuksen vuoksi.

Nonihedelmä sisältää runsaasti kehoa vahvistavia antioksidantteja, kuten myös vitamiineja, mineraaleja ja terveellisiä rasvahappoja.

Nonin terveysvaikutukset

Alkuperäiskansat ovat tutkimuksien mukaan käyttäneet nonin hedelmiä niiden terveysvaikutuksien vuoksi jo yli 2000 vuotta sitten. Nonia käytettiin alkuperäiskansojen keskuudessa monien ongelmien ja sairauksien hoitoon, kuten ruoansulatusongelmien, kuumeen, sydämen, korkean verenpaineen, aineenvaihdunnan ja masennuksen hoidossa.

Nonihedelmän terveysvaikutukset tulivat teollistuneen maailman tietoon vasta 1980-luvulla. Siitä lähtien miljoonat ihmiset ovat käyttäneet Nonia huomattuaan sen terveyshyödyt.

Noni sisältää runsaasti antioksidantteja, hedelmähappoja ja entsyymejä. Niiden vaikutuksesta sen on muun muassa todettu lisäävän energisyyttä, parantavan ruoansulatusta ja hoitavan ihoa.

Eräät tutkijat uskovat nonin terveellisten ominaisuuksien vaikuttavan — käytettäessä säännöllisesti — hidastavalla tavalla vanhenemisoireiden etenemisessä.

Noni-tuotteiden ostaminen

Useimmiten nonituotteita myydään mehuna, mutta markkinoilla on myös nonijauhetta sisältävinä kapseleina. Suosittuja nonimehumerkkejä ovat mm. "Tahitian Noni" ja "Noni Maui". Suomessa Noni tuotteita myydään yleensä luontaistuotekaupoissa ja verkkokaupoissa.

Noni-tuotteiden käyttö

Yleensä nonia juodaan mehuna, mutta nykyään suosituksi on tullut myös nonikapselit.